Popełniłam chlebek z nowo nabytej książki Kena Forkish`a "Mąka, woda, drożdże, sól". Wyszedł ciemny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem pełnym regularnych dziurek. Pyszny! Doskonały w połączeniu z szybką potrawką z cieciorki.
Aż mi tutaj zapachniało :))) Pięknie wygląda!!! To na zakwasie czy drożdżach? U mnie brak czasu na pieczenie chleba, ale M. zrobił bułki i zaraz wyciąga z pieca ;-) Na jutro będzie :))) Ps. czekam na recenzję tej książki ;-) Uściski :-************
Piękny bochenek! Ja nadal szukam idealnego przepisu...
OdpowiedzUsuńNa pewno znajdziesz taki. Dla mnie to chleb tartine:-) Pozdrowienia!
UsuńAż mi tutaj zapachniało :))) Pięknie wygląda!!!
OdpowiedzUsuńTo na zakwasie czy drożdżach?
U mnie brak czasu na pieczenie chleba, ale M. zrobił bułki i zaraz wyciąga z pieca ;-) Na jutro będzie :)))
Ps. czekam na recenzję tej książki ;-)
Uściski :-************
Na zakwasie:-) a bułeczki też pyszne i pięknie pachna! Uściski*
UsuńPewnie smakuje obłędnie ! No i do tego ten cudny zapach w domu. Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńOj tak zapach jest nie do pobicia:-) a pajda z masłem to najlepsze jedzenie jak dla mnie. Pozdrowienia wieczorne!
Usuń