Wtorek pachnący chlebem


Popełniłam chlebek z nowo nabytej książki Kena Forkish`a "Mąka, woda, drożdże, sól". Wyszedł ciemny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem pełnym regularnych dziurek. Pyszny! Doskonały w połączeniu z szybką potrawką z cieciorki.

Komentarze

  1. Piękny bochenek! Ja nadal szukam idealnego przepisu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno znajdziesz taki. Dla mnie to chleb tartine:-) Pozdrowienia!

      Usuń
  2. Aż mi tutaj zapachniało :))) Pięknie wygląda!!!
    To na zakwasie czy drożdżach?
    U mnie brak czasu na pieczenie chleba, ale M. zrobił bułki i zaraz wyciąga z pieca ;-) Na jutro będzie :)))
    Ps. czekam na recenzję tej książki ;-)
    Uściski :-************

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zakwasie:-) a bułeczki też pyszne i pięknie pachna! Uściski*

      Usuń
  3. Pewnie smakuje obłędnie ! No i do tego ten cudny zapach w domu. Pozdrawiam - M.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak zapach jest nie do pobicia:-) a pajda z masłem to najlepsze jedzenie jak dla mnie. Pozdrowienia wieczorne!

      Usuń

Prześlij komentarz